Image

Stendörren bygger till för Kronfågel

Bolag Stendörren har förlängt hyreskontraktet med Kronfågel i Katrineholm och ska även bygga till 3 500 kvadratmeter i anläggningen. Stendörren har även förlängt ett kontrakt i Eskilstuna och refinansierat fastighetskrediter om drygt en halv miljard kronor.
Publicerad den 5 November 2015

Stendörren har förlängt kontraktet med Kronfågel (Scandi Standard) i fastigheten Sköldinge-Valla 16:1 till 30 september 2031 samt avtalat om en tillbyggnad om 3 500 kvadratmeter. Den totala grundhyran uppgår därefter till 14,1 miljoner kronor.

Stendörrens huvudägare Kvalitena äger för övrigt åtta procent av Scandi Standard. Bolaget ökade i slutet av oktober sitt innehav från knappt två procent.

Stendörren har även förlängt med Alfa Laval i fastigheten Eskilstuna Kälby 1:55 till 31 december 2022, med en årshyra om 8,3 miljoner kronor.

Stendörren har även genomfört en refinansiering av fastighetskrediter hos Danske Bank uppgående till 527 miljoner kronor vilka lagts om till en ny fyraårig kredit med Danske Bank från att tidigare ha legat med kortare kapitalbindning. Denna omläggning är ett ytterligare steg för att säkerställa en långsiktig tillgång till lån. Efter denna omläggning uppgår den genomsnittliga kapitalbindningen för alla bolagets fastighetslån till 3,9 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige