Image

Stendörren bygger till för Kronfågel

Bolag Stendörren har förlängt hyreskontraktet med Kronfågel i Katrineholm och ska även bygga till 3 500 kvadratmeter i anläggningen. Stendörren har även förlängt ett kontrakt i Eskilstuna och refinansierat fastighetskrediter om drygt en halv miljard kronor.
Publicerad den 5 November 2015

Stendörren har förlängt kontraktet med Kronfågel (Scandi Standard) i fastigheten Sköldinge-Valla 16:1 till 30 september 2031 samt avtalat om en tillbyggnad om 3 500 kvadratmeter. Den totala grundhyran uppgår därefter till 14,1 miljoner kronor.

Stendörrens huvudägare Kvalitena äger för övrigt åtta procent av Scandi Standard. Bolaget ökade i slutet av oktober sitt innehav från knappt två procent.

Stendörren har även förlängt med Alfa Laval i fastigheten Eskilstuna Kälby 1:55 till 31 december 2022, med en årshyra om 8,3 miljoner kronor.

Stendörren har även genomfört en refinansiering av fastighetskrediter hos Danske Bank uppgående till 527 miljoner kronor vilka lagts om till en ny fyraårig kredit med Danske Bank från att tidigare ha legat med kortare kapitalbindning. Denna omläggning är ett ytterligare steg för att säkerställa en långsiktig tillgång till lån. Efter denna omläggning uppgår den genomsnittliga kapitalbindningen för alla bolagets fastighetslån till 3,9 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige