Image

Stena står inför stor byggsatsning

Bolag Stena Fastigheter planerar att bygga för nio miljarder kronor på egen mark fram till år 2017. - Nu är marknadsläget rätt för att bygga nytt, säger vd Christel Armstrong Darvik.
Publicerad den 19 Oktober 2011
Bild: Stena Fastigheter

Stena har sedan länge mycket mark och byggrätter.

- Vårt fokus har tidigare legat på förvärv och investeringar i det egna beståndet, men nu är marknadsläget rätt för att bygga nytt, säger Christel Armstrong Darvik i en intervju med Dagens Industri.

- Utmaningen nu är att snabbt få igång så många projekt som möjligt.

Hon menar att de nya hyresreglerna som infördes vid årsskiftet, om att allmännyttan inte längre sätter tak för bostadshyrorna, inte räcker.

- Det som behövs är en fri hyressättning på nyproduktion, och där är vi inte även om det finns en acceptans för att sätta lite högre hyror än tidigare.

Stena har nyligen, genom indirekt ägande, investerat i nybyggnation av 18 000 bostäder i Kina.

- Vi gjorde vår investering väldigt vältajmat. Men om vi vågar investera i fler projekt återstår att se, säger Armstrong Darvik till DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige