Image
Sollentuna Centrum är ett av fem svenska köpcentrum som Steen & Ström säljer.
Sollentuna Centrum är ett av fem svenska köpcentrum som Steen & Ström säljer. Bild: Steen & Ström

Steen & Ström säljer för 3,2 miljarder

Transaktioner Steen & Ström säljer fem av sina svenska köpcentrum för 3 250 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juni 2014

Köpare är ett dotterbolag till Olav Thon Eiendomsselskap ASA, som är en del av Olav Thon Group (Norges största privata fastighetsägare).

De fem köpcentrumen är Familia i Hyllinge (15 769 kvadratmeter), Etage i Trollhättan, 16 604, Mirum i Norrköping (39 122), Mitt i City i Karlstad, 16 010 kvadratmeter och Sollentuna Centrum (35 713).

Avyttringen av portföljen är knuten till Steen & Ströms strategi att stärka gruppens finansiella position och frigöra kapital för framtida utvecklingsprojekt, som planeras att genomföras i Norge, Sverige och Danmark under de kommande åren. Överenskommelsen är inte villkorad, övertagandet sker i början av juli.

Leimdörfer har varit ensam rådgivare till Steen & Ström. Och Wistrand biträdde Olav Thon.

- Att Olaf Thon Gruppen, Norges största privata fastighetsägare,förvärvar, är ett nytt bevis på stora utländska aktörers investeringsaptit för köpcentrum i Norden, säger Leimdörfers vd Erik Eliasson.

Steen & Ström ägs av franska Klépierre (56 procent) och holländska APG (44).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige