Image
Mirum Galleria.
Mirum Galleria. Bild: Olav Thon Property

Rusta i galleriasatsning

Uthyrning I april-maj öppnar Rusta ett fullsortimentvaruhus, 2 100 kvadratmeter, i Mirum Galleria i Norrköping, i vad som beskrivs som hem- och fritidskedjans första riktiga galleriaetablering i Sverige.
Publicerad den 5 Januari 2016

- Vårt sortiment och koncept attraherar fler och fler kunder och vi tror mycket på Mirum och den butiksmix vi hamnar i. Norrköping är under tillväxt och de starka band vi redan har i kommunen och med Olav Thon Gruppen stärks ytterligare med etableringen i Mirum, säger Peter Jansen, etableringschef för Rusta i Norden.

– Att Rusta, ett av Sveriges mest framgångsrika företag, nu väljer att etablera sin första galleriabutik i Mirum Galleria är något vi är stolta över och det passar väl in i vår strategi för framtiden, säger Peter Löfquist, center manager på Mirum Galleria.

– Rusta når en helt ny målgrupp. I dag är deras kund mest bilburen och våra besökare går, cyklar, åker spårvagn eller buss, eller bil.

Olav Thon Property har under 2015 inlett ett omfattande förändringsarbete för att bygga framtidens Mirum Galleria. Förvandlingen kommer att pågå under hela 2016 och troligen in på 2017.

Mirum Galleria ägs sedan 1 juli 2014 av Olav Thon Property och är Norrköpings största galleria med 70-tal butiker på 45 000 kvadratmeter samt 1 500 avgiftsfria p-platser.
Thon Property är en del av Olav Thon Gruppen som äger och förvaltar totalt 107 köpcentrum i Norge och i Sverige. Thon Property har i dag ansvaret för det svenska fastighetsbeståndet som än så länge består av tolv köpcentrum och ett hotell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige