Image

Stabil rapport från Wihlborgs

RAPPORTER Wihlborgs uppvisar en stark rapport för årets första kvartal. Såväl hyresintäkter, driftöverskott och förvaltningsresultat ökade.
Publicerad den 23 April 2009

Hyresintäkterna ökade med åtta procent till 311 miljoner kronor (287). Driftsöverskottet ökade med tio procent till 216 miljoner kronor (197).
Förvaltningsresultatet ökade till 109 miljoner kronor (108).

Periodens resultat uppgick till 81 miljoner kronor (117), resultat per aktie 2,24 kronor (3,13).

Nytecknade hyreskontrakt uppgick till 29 miljoner kronor (31).

Direktavkastning förvaltningsfastigheter är nu 7,0 procent
mot 6,9 vid årsskiftet.

– Trots att vi befinner oss mitt i en lågkonjunktur lyckas vi förbättra förvaltningsresultatet. Hyresnivåerna är fortfarande stabila och det råder i stort balans mellan tillgång och efterfrågan på lokaler, säger Anders Jarl vd Wihlborgs Fastigheter.

− Våra kontor avkastar nu 6,5 procent med en uthyrningsgrad om 95 procent och våra industri/lagerfastigheter avkastar 8,6 procent och har en uthyrningsgrad om 92 procent. Med tanke på det moderna beståndet vi har så är det mycket starka siffror.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige