Image

Stabil rapport från Akademiska Hus

RAPPORTER Hyresintäkterna ökade och vakanserna sjönk. Akademiska Hus levererar en positiv rapport för årets tre första månader.
Publicerad den 29 April 2008

Hyresintäkterna uppgick till 1 202 miljoner kronor, jämfört med 1 147 miljoner kronor för samma period förra året. Vakansgraden uppgick till 3,0 procent, jämfört med 3,5 procent motsvarande period 2007.

Resultatet före skatt för perioden uppgår till 481 miljoner kronor, jämfört med 638 miljoner kronor för samma period förra året. Det lägre resultatet beror på att ett antal ombyggnationsprojekt som ökar kostnaderna påbörjats och ett försämrat finansnetto vilket föranletts av Riksbankens höjningar av reporäntan samt högre kreditspreadar på grund av kreditoron.

Periodens resultat blev 354 miljoner kronor, jämfört med 460 miljoner kronor 2007.

- Akademiska Hus uppvisar ett mycket stabilt kassaflöde i fastighetsrörelsen. Koncernens byggprojektverksamhet är mycket omfattande och de pågående projekten har en total investeringsram om 3,7 miljarder kronor. De största pågående projekten är nybyggnaden av Pedagogikum i Uppala om 540 miljoner kronor och nybyggnad för Karolinska Institutet Science Park i Solna om cirka 400 miljoner kronor, säger Thomas Norell, vd Akademiska Hus.

Efter bokslutsdagen träffades avtal med Dagon om en försäljning av större delen av Akademiska Hus bestånd i Härnösand. Mittuniversitet har minskat sitt lokalbehov i staden och försäljningen är ett naturligt steg. Fokus i region norr läggs nu på kärnverksamheten i Umeå, Luleå och Sundsvall.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige