Image

SSM köper i Norra Djurgårdsstaden

Transaktioner SSM köper fastigheten Stora Sjöfallet i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Säljare är NCC.
Publicerad den 4 September 2014

Fastigheten tillträds i början av november 2014. Projektet omfattar cirka 2 200 kvadratmeter BTA och beräknas innehålla cirka 45 effektivt planerade lägenheter.

- Vi är glada över att vi kunnat förvärva detta projekt av NCC. Det kompletterar vår projektportfölj på ett bra sätt. I området Norra Djurgårdsstaden har än så länge mestadels större exklusiva lägenheter utvecklats. Vi tror att vår produkt, små effektivt planerade lägenheter, kommer att bli en efterfrågad produkt hos våra kunder och ett bra komplement till det existerande beståndet säger Mattias Roos, vd på SSM.

- Vi ser mycket positivt på att samarbeta med SSM i den fortsatta utvecklingen av projektet. Vi har redan byggt 120 lägenheter i Norra Djurgårdsstaden och ser en fortsatt möjlighet att tillsammans med SSM både erbjuda marknaden ett bredare utbud av bostäder men också öka det totala antalet, något som Stockholms växande befolkning behöver. Vi startar försäljningen av våra 64 lägenheter i slutet av året och färdigställer dem under 2016, säger Mattias Lundgren, vd för NCC Boende.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige