Image
Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter.
Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter. Bild: Specialfastigheter

Specialfastigheter förbättrar förvaltningsresultatet

Bolag "Vi har bevakat hur covid-19 påverkar vår projekt- och förvaltningsverksamhet och har hittills upplevt relativt små effekter. Vi känner samtidigt ett samhällsansvar för arbetstillfällen och ekonomi och har arbetat aktivt med att se vilka drift- och underhållsåtgärder och projekt som kan utföras nu, eller tidigareläggas", säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.
Publicerad den 13 Juli 2020

Specialfastigheters halvårsrapport visar på en stabil verksamhet med ökade hyresintäkter och ett förvaltningsresultat som ökat med fem procent sedan föregående år.

Hyresintäkterna ökade som en följd av nya hyresavtal med 7,2 procent till 1 159 miljoner kronor (1 081) jämfört med motsvarande period föregående år, och det leder till en ökning av förvaltningsresultatet med 4,9 procent till 764 miljoner kronor (728) Mkr.

Periodens resultat efter skatt är lägre än föregående år 165 miljoner kronor (574) Mkr, vilket främst beror på lägre orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheterna.

Specialfastigheters intäkter kommer nästan uteslutande från kunder som utgörs av myndigheter, vilket skapar stor trygghet i en osäker konjunktur.

– Vi har bevakat hur covid-19 påverkar vår projekt- och förvaltningsverksamhet och har hittills upplevt relativt små effekter. Vi känner samtidigt ett samhällsansvar för arbetstillfällen och ekonomi och har arbetat aktivt med att se vilka drift- och underhållsåtgärder och projekt som kan utföras nu, eller tidigareläggas, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige