Image

Skånskt byggbolag byter ägare

Bolag K-Fastigheter och Jon Palmqvist AB förvärvar aktierna i EN Byggarna i Göinge AB.
Publicerad den 31 Mars 2016

EN Byggarna startades 1991ochär verksamt främst i södra Sverige. Bolaget som har sitt säte i Osby har under senare år haft ett välutvecklat samarbete med bostadsutvecklingsbolaget K-Fastigheter och har sedan samarbetets start gemensamt utvecklat ett koncept för att kostnadseffektivt kunna producera flerfamiljshus i större skala.

Genom en egen produktionslinje för utfackningsväggar på fabriken i Osby äger man kvalitetskontrollen från start till mål.

Jon Palmqvist har varit verksam inom EN Byggarna sedan 2006 och har haft det yttersta ansvaret för bolagets totalentreprenader.

- K-Fastigheters resa har sedan start präglats av ett mycket nära samarbete och erfarenhetsutbyte med EN Byggarna i Göinge AB som var Totalentreprenör på vårt absolut första nybyggnadsprojekt varpå jag är oerhört glad och otroligt stolt över att via K-Fastigheter nu ta steget in som delägare. Helt avgörande var att vi gjorde det ihop med Jon Palmqvist som är en av bolagets absoluta nyckelpersoner säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter, som Karlsson äger tillsammans med Balders vd Erik Selin.

- EN Byggarna i Göinge AB med Jörgen Näther i spetsen har givit mig möjligheten att utvecklas och arbeta mig uppåt i bolaget. Att från grunden ha arbetat ute på byggarbetsplatserna som byggnadsarbetare har givit mig en enorm kännedom om material, arbetsgång och kvalité. Jag har haft förmånen att vara med i med- och motgång, från små projekt till stora entreprenader. Detta har gjort att hjärtat har slagit allt hårdare för just detta bolag och ett delägarskap har fallit sig väldigt naturligt. Det känns skönt att vid min sida ha ett starkt projektbolag med Jacob Karlsson i ledning att samarbeta och utveckla nya projekt med säger Jon Palmqvist.

EN Byggarna ägs fortsättningsvis till 37 procent av Jon Palmqvist AB och till 63 procent av K-Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige