Image

Skanskas vinst halverad

RAPPORTER Skanskas resultat före skatt uppgick till 618 miljoner kronor det första kvartalet i år. Det är nästan en halvering jämfört med motsvarande period förra året (1 220). Analytikerna hade räknat med ett resultat på 655 miljoner kronor. Orderingången minskar med 30 procent, justerat för valutaeffekter är samma siffra 37 procent.
Publicerad den 6 Maj 2009

Förra årets resultat var dock "dopat" av realiserade utvecklingsvinster från försäljningen av Ponte de Pedra på 643 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för koncernen uppgick till 675 (1 080) miljoner kronor.

Intäkterna uppgick till 30,9 (31,5) miljarder kronor.

I byggverksamheten var intäkterna oförändrade i kronor men minskade med tolv procent justerat för valutaeffekter.

Rörelseresultatet i byggverksamheten ökade med 52 procent och uppgick till 735 (482) miljoner kronor. Rörelsemarginalen ökade till 2,4 (1,6) procent.

Periodens resultat efter skatt uppgick till 433 (878) miljoner kronor.

Orderingången minskade med 30 procent och uppgick till 24,1 (34,3) miljarder kronor. Justerat för valutaeffekter minskade orderingången med 37 procent.

Orderstocken om 141,7 (143,2) miljarder kronor motsvarar 12 (13) månaders produktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige