Image

Skanska säljer kontorsbyggnad i Warszawa

Transaktioner Skanska har sålt den första fasen av kontorskomplexet Spark i Warszawa till en fastighetsfond i KGAL Investment Management, en tysk oberoende investerings- och kapitalförvaltare. Värdet på transaktionen är 48 miljoner euro, cirka 510 miljoner kronor. Transaktionen registreras av Skanska Commercial Development Europe under tredje kvartalet 2018, medan överlåtelsen av fastigheten planeras under fjärde kvartalet 2018.
Publicerad den 28 September 2018
Annons
Image

Byggnaden erbjuder uthyrningsytor på cirka 13 000 kvadratmeter.

Färdigställt ska Sparkkomplexet bestå av tre byggnader med uthyrningsytor yta på över 70 000 kvadratmeter. I projektets tredje fas byggs en 130 meter hög skyskrapa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige