Image

Skanska i miljösatsning i Karlskrona

BYGG Skanska har fått i uppdrag att bygga ett modernt kraftvärmeverk i Bubbetorp, Blekinge. Det handlar om en av de största miljösatsningarna i Karlskrona kommuns historia, där kommunen räknar med att göra stora miljövinster när man investerar i fjärrvärme.
Publicerad den 12 November 2009

Kontraktet uppgår till cirka 170 miljoner kronor och kund är Affärsverken i Karlskrona.

Projekteringsarbetet inleddes i oktober och anläggningen beräknas stå färdig hösten 2012. Bygget kommer att sysselsätta cirka 100 personer.

- Vi är mycket stolta över att ha fått det här projektet med stort fokus på miljön. För Skanska i Blekinge är det en av de största affärerna på decennier, säger Markus Sölvenäs, distriktschef på Skanska.

Projektet omfattar bland annat en pannbyggnad, skorsten och övriga utrymmen i pannhusen. Pannbyggnaden kommer att inrymma moderna pannor med bästa tänkbara förbränning och rening. Kraftverket blir fliseldat och kommer att generera cirka 34 MW fjärrvärme och cirka 13 MW miljövänlig el.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige