Image

Skanska hyr ut till förskola på Västermalm

Uthyrning Skanska har tecknat kontrakt med förskolan Kids 2 home, ett annorlunda förskolekoncept, i bostadsprojektet Västermalms Atrium.
Publicerad den 30 Juli 2013

Förskolan Kids 2 home är inte bara en vanlig förskola utan satsar även på att erbjuda barnfamiljerna hushållsnära tjänster. Lunch- och middagslådor, helg- och kvällspassning av barnen är exempel utöver den pedagogiska verksamheten som finns i anslutning till verksamheten.

Förskolan kommer att etablera sig i Skanskas nya bostadsprojekt Västermalms Atrium på nordvästra Kungsholmen.

Att Skanska satsar på att bygga förskolor i anslutning till bostadsprojekten är en naturlig del i rollen som samhällsbyggare.

– Vi på Skanska arbetar med något vi kallar Living Area Design. Det står för skillnaden mellan att bara bygga ett hus och att skapa en miljö som är anpassad efter hur människor lever. Att vi kan erbjuda våra kunder och boende i närområdet närhet till barnomsorg är viktigt i det avseendet, säger Hansi Karppinen, projektledare Skanska Sverige.

För de barnfamiljer i huset som har ansökt om plats blir läget enastående. Bara att ta hissen raka vägen ner till bottenplan för att lämna av barnen. Även för andra boenden i närområdet blir förskolan ett välkommet inslag då förskoleplatser alltid är eftertraktade i innerstaden.

I projekt Atrium byggs även en fin och ljus innergård i olika nivåer och där en av terrasserna består av taket på det blivande dagiset. Här kommer det att finnas speciellt utformade lekmöjligheter i en spännande och trygg miljö. Markytan kommer att bestå av gräs samt mjuk gummiasfalt i glada och lekfulla färger.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige