Image

Skanska får halvmiljardsuppdrag i NY

BYGG Skanska har fått uppdraget att utföra grundläggningen till Fulton Street Transit Center på nedre Manhattan i New York. Kontraktssumman uppgår till USD 70 miljoner, cirka 560 miljoner kronor, vilket inkluderas i ordersumman för det fjärde kvartalet. Kund är New York City Transit Authority.
Publicerad den 19 December 2008

Fulton Street Transit Center är en planerad knutpunkt för ett flertal tunnelbanelinjer inom Ground Zero-området. Skanska ska ansvara för grundarbetena till det nya trafikcentret.

Projektet gäller grundläggningen från 16 meters djup och upp till gatunivån. I uppdraget ingår rivning av befintliga källarvåningar på platsen samt förstärkningsarbete av några av de intilliggande husgrunderna. Omfattande schaktnings-, pålnings- och gjutarbeten kommer att krävas.

Arbetet inleds omgående och ska slutföras på cirka 20 månader.

Skanska avslutade i höst projektet Dey Street Concourse som är ett underjordiskt system för att länka samman Fulton Street Transit Center med ett antal tunnelbanelinjer i området samt pendeltågstationen PATH. Skanska medverkar för närvarande även i utbyggnaden av PATH. Samtliga projekt ingår i återuppbyggnadsprogrammet för World Trade Center-området på nedre Manhattan.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mariette Hilmersson: "Willhem ska fortsätta spela som ett lag"

Bolag Willhem ska samlas, hitta riktningen framåt och utveckla affärsidén. Det säger vd Mariette Hilmersson till Fastighetssverige efter att de nu inrättat en ny position i ledningsgruppen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige