Image
Skanska bygger vetenskapscenter i Williamsburg.
Skanska bygger vetenskapscenter i Williamsburg. Bild: Wikimedia commons

Skanska bygger vetenskapscenter i USA för 830 miljoner

Bolag Skanska har tecknat kontrakt med College of William and Mary om att bygga ett vetenskapscenter i Williamsburg, Virginia, USA. Kontraktet är värt 79,5 miljoner dollar, cirka 830 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2023.
Publicerad den 6 Februari 2023

Projektet omfattar byggnation av en ny multifunktionell undervisnings- och forskningsbyggnad på 38 000 kvadratmeter, samt renovering av en befintlig byggnad på 3 000 kvadratmeter.

Vetenskapscentret inrymmer universitetets utbildningar i matematik, datavetenskap, kinesiologi och ett nytt design- och ingenjörsprogram. Lokalerna är utformade för undervisning och forskning, och ska främja initiativ inom STEM, Science Technology Engineering and Mathematics.

Byggnationen startar i februari 2023 och beräknas vara färdigställd i juli 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige