Image

Skanska bygger och säljer Säpo-projekt

BYGG Skanska bygger Säkerhetspolisens nya huvudkontor i Ingenting-området Solna, en order värd cirka en miljard kronor. Skanska säljer nu tomtmarken och utvecklingsprojektet till statliga Specialfastigheter Sverige AB.
Publicerad den 30 Juli 2010

Skanskas design- och bygguppdrag gällande Säpos huvudkontor uppgår till cirka 1 miljard kronor.

Tomtmarken som säljs till Specialfastigheter omfattar cirka 9 000 kvadratmeter.

Kontorsfastigheten som omfattar totalt 44 000 kvadratmeter utvecklas och byggs i det nya området Ingenting mellan Karlberg och Huvudsta i Solna. Utöver kontor med plats för cirka 800 personer ska byggnaden även inrymma friskvårdslokaler, skjutbana och bilverkstad.

Projektet utvecklas gemensamt av Specialfastigheter, Skanska Kommersiell Utveckling Norden och Skanska Sverige i samarbete med Solna Stad.

- Det här blir startskottet för det nya Ingenting-området med både arbetsplatser och bostäder i ett fantastiskt centralt läge, säger Lars-Erik Salminen, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Fastigheten utformas för att energianvändningen ska bli minst 25 procent lägre än Boverkets normer, vilket är kravet för en märkning enligt EU Green Building.

- Både för oss som långsiktig ägare och för vår hyresgäst är det mycket värdefullt att vi kan skapa en miljöanpassad fastighet, säger Peter Karlström, vd för Specialfastigheter Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige