Image

Skanska bygger ny intensivvårdsavdelning

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga en helt ny intensivvårdsavdelning för brännskadade på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kontraktet uppgår till 40 miljoner kronor och kund är Landstingsservice.
Publicerad den 4 November 2009

Brännskadeenheten på Akademiska sjukhuset är en av Sveriges två brännskadeenheter med rikssjukvårdsuppdrag, vilket innebär att patienter remitteras dit från andra sjukhus runtom i landet. Arbetena startar i början av nästa år och lokalerna kommer att tas i bruk under 2011.

– Den nya avdelningen ger alla möjligheter till en vård i världsklass och kommer att betyda mycket för brännskadevården i landet och för Akademiska sjukhuset, säger verksamhetschef Morten Kildal.

Inom brännskadevården arbetar många olika specialister tillsammans på avdelningen, vilket ställer stora krav på lokalerna och utrustningen.

– Vi har lång erfarenhet av att bygga den här typen av komplicerade anläggningar och vi ser fram emot att få lämna över moderna och ändamålsenliga lokaler för denna specialiserade vård, säger Marcus Andersson, distriktschef på Skanska.

Tidigare har Skanska byggt bland annat thoraxklinik, akutmottagning och ambulansstation för Akademiska sjukhuset på uppdrag av Landstingsservice.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige