Image

Skanska bygger i USA

Bygg/Arkitektur Skanska har skrivit kontrakt om att bygga ett elva våningar högt flerfamiljshus i centrala Bellevue, Washington, USA. Kontraktssumman ligger på cirka 350 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Oktober 2013

Kunden är Alley 111 Owner LLC, ett joint venture där Skanska USA Commercial Development är en av parterna. Alley 111 kommer att bli en bostadsfastighet om ungefär 28 000 kvadratmeter, och byggnaden siktar mot Leed-certifiering på silver-nivå.

Arbetet inleds under nu i oktober och beräknas stå klart under det tredje kvartalet 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

AI förändrar hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid. – Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige