Image

Skanska bygger eget Finlandskontor

BYGG Skanska investerar 270 miljoner kronor i ett kontorsprojekt i Helsingfors.
Skanska kommer att nyttja hela byggnaden som huvudkontor för bolagets finska verksamheter.
Publicerad den 10 Maj 2010

Byggnaden, Skanska House, kommer att omfatta totalt cirka 9 100 kvadratmeter i åtta våningsplan.

Projektet är den första etappen av fyra kontorsbyggnader som planeras på Mannerheimsvägen vid den norra infarten till Helsingfors.

Utformningen inriktas på att skapa energieffektiva byggnader som uppfyller kraven för certifiering enligt det internationella miljösystemet Leeds högsta nivå platinum.

Byggarbetet på den första etappen inleds omgående för att vara klart i det första kvartalet 2012. Förberedande mark- och tunnelarbeten inleddes förra året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige