Image

Sista gudstjänsten i Caroli kyrka

EVENT I kväll klockan 19,00 hålls en sista gudstjänst i Caroli kyrka i Malmö.
Sedan tar Profi Fastigheter över, och gör om kyrkan till ett köpcentrum.
Publicerad den 18 Augusti 2010

- En stor pusselbit är på plats för att skapa Malmös nya mötesplats. Arbetet med torget och köpcentrumet börjar redan i höst, säger Profis Malmöchef Mattias Svensson.

Caroli kyrka byggdes 1880 och ersatte då den gamla tyska kyrkan från 1600-talet. Men den har inte använts som församlingskyrka på 60 år, utan har på senare år hyrts ut till Musikhögskolan. Nu kommer den att ingå i Profis stora satsning att bygga om hela kvarteret, ett arbete som görs i nära samarbete med Malmö stad, och som planerats under flera år.

- Vi har en bra och konstruktiv dialog med Malmö stad, länsstyrelsen och inte minst allmänheten, säger Gustav Björkman, investeringsansvarig på Profi. Det känns väldigt roligt att kunna bevara den fina kyrkobyggnaden och öppna upp den för Malmöborna på allvar igen.

Arbetet med torget och kyrkoplanen börjar redan i höst men själva kyrkobyggnaden hör inte till de första delarna som ska förändras. Musikhögskolans konserter kommer även en tid framöver att kunna hållas i lokalen. Exakt vilken roll Caroli kyrka kommer att få i det nya kvarteret Caroli är inte beslutat ännu.

- Det finns ett stort intresse för vad som händer i kvarteret, berättar Mattias Svensson. Redan nu har Malmöborna börjat höra av sig med intressanta idéer om hur kyrkan kan användas. Det är jättekul att arbeta med en fastighet som det finns ett så stort engagemang kring och vi tar gärna emot fler uppslag. Kyrkobyggnaden blir en viktig del av helheten i det nya kvarteret Caroli.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige