Image

Serneke: Stark orderingång och förbättrad byggmarginal

Bolag Serneke presenterar en stabil Q1-rapport med en oväntat stark orderingång.
Publicerad den 4 Maj 2017
Ola Serneke. Bild: Serneke
Ola Serneke.

Orderingången uppgår till 2 069 miljoner kronor (1 245). Jarl Securities EQ Research hade förväntat sig en orderingång på 1,4 miljarder kronor.

EQ Research lyfter även fram rörelsemarginalen inom Serneke Bygg som låg på strax över 4 procent, jämfört med 2 procent under Q1 2016.

Q1-siffrorna 2017:
• Intäkterna uppgick till 1 138 Mkr (701), vilket är en ökning med 62 procent
• Rörelseresultatet uppgick till 47 Mkr (-6) och rörelsemarginalen uppgick till 4,1 procent (-0,9)
• Periodens resultat uppgick till 33 Mkr (-5)
• Resultat per aktie efter utspädning uppgick till 1,41 kr (-0,28)
• Eget kapital uppgick till 1 530 Mkr (1 469)
• Soliditeten uppgick till 42,4 procent (42,7)
• Orderingången uppgick till 2 069 Mkr (1 245)
• Orderstocken uppgick till 7 995 Mkr (5 666)

Vd Ola Serneke:
- Serneke startade 2017 med fortsatt lönsam tillväxt och flertalet positiva indikationer som bekräftar koncernens långsiktigt strategiska inriktning. Intäkterna ökade med 62 procent och uppgick till över 1,1 miljarder kronor för första kvartalet 2017. Orderstocken har ökat stadigt och var nästan 8 miljarder kronor, det är 41 procent högre än vid utgången av mars 2016 och den högsta i koncernens historia.

- Återigen imponerar vårt största affärsområde, Bygg, som avslutade kvartalet starkt. Intäkterna ökade 55 procent och rörelseresultatet med 193 procent. Rörelsemarginalen för affärsområdet uppgick till 4,1 procent för första kvartalet, att jämföra med 2,2 procent samma period förra året. Affärsområde Anläggning, som haft en utmanande situation under en tid, har arbetat hårt för att minska förlusterna. Det är glädjande att se att vi är på rätt väg.

- Entreprenadrörelsen har länge varit fokuserad på att konkurrera med marknadsledarna om de större, mer komplexa projekten. Med mer engagemang och hårt arbete har vi nu positionerat oss som en tydlig utmanare. Fortsatt stark orderingång och förbättrad lönsamhet kvitterar att vi är konkurrenskraftiga och att vi har ett erbjudande som uppskattas av våra kunder.

- Vår fastighetssida med affärsområdena Projektutveckling och Fastighet kännetecknas av en vilja att utveckla och skapa värden även där det kanske krävs mod för att ifrågasätta och tänka i nya banor innan potentialen visar sig. Andra projekt är mer självklara i sin utformning men gemensamt är att vi driver utveckling och vi drar nytta av den samlade erfarenheten i hela koncernen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige