Image
Serneke och Specialfastigheter tar nästa steg i utvecklingen av Skogomeanstalten.
Serneke och Specialfastigheter tar nästa steg i utvecklingen av Skogomeanstalten. Bild: Felix Gerlach

Serneke och Specialfastigheter tar nästa steg i utvecklingen av Skogomeanstalten

Bygg/Arkitektur Serneke och Specialfastigheter har tecknat fas 1-avtal i samverkan för utvecklingen av Skogomeanstalten norr om Göteborg. Genomförande av entreprenaderna sker etappvis fram till 2027 och orderbokförs löpande under perioden. Parterna har sedan tidigare ett ramavtal inom vilket uppdraget ingår.
Publicerad den 13 December 2021

Serneke och Specialfastigheter har under det gånga året arbetat fram en programhandling för Skogomeanstalten i samverkan. Fördelarna med samverkansformen är många och nu tas nästa steg i samma anda då projekteringen och förberedande arbeten startar.
– Detta är resultatet av ett långt och bra samarbete med Specialfastigheter som började med en liten ombyggnad i Skogome för cirka två år sedan. Jag är oerhört glad över att vi nu bygger vidare på det samarbetet och fortsätter skapa säkra anläggningar som möter framtidens krav, säger Michael Henningsson, arbetschef Serneke.

Projektet omfattar cirka 43 000 kvadratmeter BTA om- till och nybyggnad av anstalten med fler plaster för intagna, sysselsättningslokaler, nytt perimeterskydd och infrastruktur. Projekteringen startar omgående och kommer ske parallellt med förberedande produktion som startar i januari 2022. Projektet genomförs i deletapper där både total- samt utförandeentreprenad kommer att tillämpas.

Entreprenadavtal för de kommande deletapperna ropas av löpande och orderingång inkluderas i de kvartal avropet sker. Projektets samtliga deletapper beräknas stå färdiga under 2027.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige