Image

Ser potential i Stockholmsförvärvet

Bolag Kungsledens vd Biljana Pehrsson ser stora möjligheter i beståndet som nyligen förvärvades från Djurgårdsstadens Fastigheter. - I dagsläget ligger hyrorna i de förvärvade fastigheterna under marknadshyrorna i området, skriver hon i Q3-rapportens vd-ord.
Publicerad den 20 Oktober 2015
Biljana Pehrsson. Bild: Kungsleden
Biljana Pehrsson.

Pehrsson skriver:

- Beståndet på Gärdet-Frihamnen är ett perfekt exempel på ett Kungsledenkluster; samlade fastigheter med bra tillgänglighet i ett område med god underliggande efterfrågan. Stadsdelen är ett av Stockholms främsta stadsutvecklingsområden, där 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser växer fram med helt ny infrastruktur i form av Norra Länken och Spårväg City.

- I dagsläget ligger hyrorna i de förvärvade fastigheterna under marknadshyrorna i området. Vi ser därför stora möjligheter i att vidareutveckla och förädla fastigheterna för att ta tillvara på den hyrespotential som finns och skapa värde över tid. Stockholms andel av Kungsledens totala fastighetsportfölj ökar med förvärvet till strax över 40 procent. För tre år sedan var andelen knappt nio procent.

- Kungsleden har genom det stora förvärvet av Gärdet-Frihamnen slutfört den första fasen av sin strategiplan. Vårt uttalade mål sedan nyemissionen för ett år sedan har varit att bygga en fastighetsportfölj om 25 miljarder kronor senast 2017. Nu når vi ett år före tidtabell ett fastighetsvärde om 27 miljarder kronor med 76 procent av beståndet i våra fyra storstadsområden. Företagets intjäningskapacitet ökar härigenom kraftigt. Vi har den tillräckliga storleken och vi har rätt sorts fastigheter i områden som är eftertraktade idag och i framtiden.

- Nu är det dags för verkstad. Vårt fokus kommer att ligga på att trimma in portfölj och organisation, att aktivt förvalta och utveckla våra fastigheter. Och på leverans som syns på sista raden. Det förutsätter att vi fokuserar på våra kunder, att vi berikar befintliga och tillkommande hyresgästers arbetsdag genom att tillhandahålla attraktiva arbetsplatser och ge det lilla extra. Endast så skapas varaktigt värde i fastighetsverksamhet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige