Image

Schuss: Renässans för fastigheter nästa år

EKONOMI Det börjar ljusna på transaktionsmarknaden. Och nästa år lyser solen från en blå himmel. I alla fall om man får tro Catellas Lennart Schuss. - Vi har flera miljardaffärer i pipen, säger han.
Publicerad den 27 November 2009

Bara den senaste månaden har Lennart Schuss på Catella märkt av ett väsentligt ökat intresse för fastighetsinvesteringar. Och han tror att fastighetsinvesteringar kommer att göra rejäl comeback nästa år.

- Jag tror det blir en renässans för fastigheter nästa år. Intresset kommer att öka markant, säger han.

Schuss menar att detta hänger ihop med ett gynnsamt avkastningsklimat för fastigheter, inte minst i jämförelse med obligationer. Mellan tillgångsslagen skiljer det flera procent i totalavkastning, dessutom är risken betydligt större när det gäller obligationer.

Och han talar av egen erfarenhet.

- Vi har ett flertal affärer i miljardklassen på gång, de flesta blir klara i början av nästa år.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige