Image

Scandic växer i Norge

HOTELL Scandic offentliggör sitt fjärde hotellprojekt på kort tid i Norge. Till sommaren påbörjas ett nytt hotell i Haugesund, som invigs nästa höst.
Publicerad den 8 Maj 2008

För knappt en månad sedan offentliggjorde Scandic ett nytt hotellprojekt på Gardermoen, och tidigare i år har hotellkedjan berättat om nya hotell både i Bodø och Stavanger. Nu är det Haugesund som står på tur. Hotellet kommer att byggas av Kirkegaten 166 och den totala investeringen uppgår till motsvarande drygt 235 miljoner kronor.

- Haugesund är en spännande stad med mycket aktiviteter inom offshore, shipping och inte minst i och med gaskraftverket på Kårstø, säger Frank Fiskers, Scandics vd och koncernchef. Det är högt tryck i Haugesund, som är en viktig destination för Scandics stora kunder. Därför är det strategiskt viktigt att kunna erbjuda centralt belägna mötesmöjligheter av hög standard. Vi är glada att äntligen få ett hotell i Haugesund som komplement till hotellen i Bergen och Stavanger. Detta stärker Scandics närvaro i Västlandets oljeregion.

Hotellet kommer att bli ett modernt fullservicehotell med restaurang, bar och kapacitet för konferenser med upp till 320 deltagare.

- Vi är mycket stolta över samarbetet med Scandic. Vi tror att hotellet kommer att bli ett viktigt bidrag till Haugesunds satsning på reseliv och festivalaktiviteter. Scandics kompetens och styrka kommer att bli till stor nytta för Haugesunds vidare utveckling som betydande reselivsdestination, konstaterar Gard Grubstad, vd för Kirkegaten 166 AS.

Scandic har totalt 19 hotell i drift eller under utveckling i Norge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige