Image
Eric Johansson och Ilija Batljan.
Eric Johansson och Ilija Batljan. Bild: Newsec och SBB

SBB och Newsec förlänger partnerskap

Bolag SBB har sedan start uppvisat en mycket snabb expansion och har idag ett fastighetsbestånd värderat till 116,8 miljarder bestående av samhällsfastigheter i Norden samt bostäder i Sverige. Det förlängda avtalet med Newsec omfattar en femårsperiod i Sverige och tre år i Finland.
Publicerad den 30 Augusti 2021

Newsec och SBB inledde sitt strategiska samarbete år 2018, fastighetsbeståndet omfattades då av ett värde om 25 miljarder. SBB har nu valt att förlänga sitt samarbete med Newsec.
– Att få fortsatt förtroende är det bästa betyg Newsec kan få. Samarbetet med SBB omfattar ekonomisk förvaltning som ställer höga krav på att kunna hantera större volymer, hög transaktionstakt samt stötta utvecklingen av de förvaltningstjänster som SBB erbjuder sina hyresgäster, Eric Johansson, Managing Director, Newsec Property Asset Management Sverige.
– Vår tillväxt och det stora antalet affärer gör det extra viktigt med partners som kan hantera en hög transaktionstakt och som är med och stöttar utvecklingen av vår förvaltningsaffär. Som den ledande ägaren av samhällsfastigheter i Norden är det också en stor fördel att arbeta med en aktör som finns i alla länder där vi är verksamma och har stor erfarenhet av segmentet, Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige