Image
Eric Johansson och Ilija Batljan.
Eric Johansson och Ilija Batljan. Bild: Newsec och SBB

SBB och Newsec förlänger partnerskap

Bolag SBB har sedan start uppvisat en mycket snabb expansion och har idag ett fastighetsbestånd värderat till 116,8 miljarder bestående av samhällsfastigheter i Norden samt bostäder i Sverige. Det förlängda avtalet med Newsec omfattar en femårsperiod i Sverige och tre år i Finland.
Publicerad den 30 Augusti 2021

Newsec och SBB inledde sitt strategiska samarbete år 2018, fastighetsbeståndet omfattades då av ett värde om 25 miljarder. SBB har nu valt att förlänga sitt samarbete med Newsec.
– Att få fortsatt förtroende är det bästa betyg Newsec kan få. Samarbetet med SBB omfattar ekonomisk förvaltning som ställer höga krav på att kunna hantera större volymer, hög transaktionstakt samt stötta utvecklingen av de förvaltningstjänster som SBB erbjuder sina hyresgäster, Eric Johansson, Managing Director, Newsec Property Asset Management Sverige.
– Vår tillväxt och det stora antalet affärer gör det extra viktigt med partners som kan hantera en hög transaktionstakt och som är med och stöttar utvecklingen av vår förvaltningsaffär. Som den ledande ägaren av samhällsfastigheter i Norden är det också en stor fördel att arbeta med en aktör som finns i alla länder där vi är verksamma och har stor erfarenhet av segmentet, Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige