Image

Saluhallen i Göteborg rustas upp

BYGG Higabgruppen har beslutat att rusta upp och modernisera Stora Saluhallen i Göteborg. Detta för att uppfylla dagens och framtidens krav på livsmedelshantering.
Publicerad den 27 Maj 2008

Saluhallen byggdes 1889 och har varit byggnadsminnesmärkt sedan 1985.
Nu ska Higab, tillsammans med handlarna, diskutera hur man bäst ska gå till väga för att renovera byggnaden.

– Det krävs mycket arbete och inte minst rätt kompetens för att ta hand om en unik fastighet som Stora Saluhallen, säger Berndt Svensson, vd för Higabgruppen. Regler och föreskrifter från bland annat Länsstyrelsen och Miljöförvaltningen måste beaktas när vi rustar upp Stora Saluhallen. Därför är det viktigt att handlarna är med i processen. Vi kan byggnaden och de kan verksamhetens villkor.

Under året kommer diskussioner att föras med handlarna samtidigt som en förstudie ska göras. Nästa år genomförs projektering och upphandling och upprustningen ska vara avslutad 2010/2011.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige