Image

Higab satsar 100 miljoner på Saluhallen

Bygg Higabgruppens styrelse har tagit beslut om fortsatt upprustning av Stora Saluhallen i Göteborg. Investeringen ligger på 100 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Mars 2011

Den första upprustningsetappen av Stora Saluhallen är snart färdigställd. Nu har styrelsen alltså beslutat att gå vidare med etapp 2. Beslutet är villkorat av att Göteborgs Stads kommunfullmäktige lämnar sitt medgivande till genomförandet.

Resterande två tredjedelar kommer att rustas upp under 2012. En viktig faktor har varit att den betydelsefulla julhandeln inte ska påverkas. För att klara detta kommer den del som upprustas att vara stängd för besökare först efter julhandeln i år. Den nu färdigupprustade delen kommer dock att vara öppen under det fortsatta upprustningsarbetet. Den totala kostnaden för båda etapperna beräknas bli omkring 160 miljoner kronor.

Lagom till julhandeln 2012 är hela Stora Saluhallen upprustad och den unika miljön i hallen blir anpassad till de moderna krav som ställs på livsmedelshantering.

- Vi vill att Stora Saluhallen ska vara den erkänt bästa platsen för försäljning av både traditionella och moderna livsmedel av högsta kvalitet, säger Johan Carlsson, förvaltningschef på Higabgruppen och ansvarig för Saluhallen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige