Image
Viktoria Tryggvadottir Rolka.
Viktoria Tryggvadottir Rolka. Bild: Socialdemokraterna

S stoppar ombildningar i Göteborg

Bostäder Socialdemokraterna och Alliansen i Göteborg är överens om justeringar som innebär att Alliansens budget kan gå igenom. Bland annat stoppas alliansens förslag om att ombilda 1 000 av allmännyttans hyresrätter till bostadsrätter nästa år.
Publicerad den 12 November 2019

– Vi har lyckats åstadkomma att de stryker samtliga siffersatta mål. Det är en jättelättnad för oss, säger kommunalrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) till Göteborgs-Posten.

Alliansen ville se ett mål att ombilda minst 4 000 lägenheter innan mandatperiodens slut och ge den kommunala bostadskoncernen Förvaltnings AB Framtiden i uppdrag att ombilda minst 1 000 lägenheter inom allmännyttan till bostadsrätter eller ägarlägenheter under år 2020.

Efter förhandlingarna tas det siffersatta målet bort och det anges istället att "antalet ombildningar i allmännyttan ska öka".

Samtidigt är det svårt att genomföra ombildningar överhuvudtaget eftersom fem av nio styrelseplatser i Framtiden innehas av S, V och MP.

– Det blir betydligt svårare för alliansen att sälja ut lägenheter. Vi har en majoritet i Framtidens styrelse och utan det siffersatta målet kommer det bli betydligt svårare, säger Viktoria Tryggvadottir Rolka till G-P.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY