Image
Rutger Arnhult lämnar rollen som vd för Castellum.
Rutger Arnhult lämnar rollen som vd för Castellum. Bild: Castellum

Rutger Arnhult lämnar rollen som vd för Castellum

Bolag En stor nyhetsbomb briserade under onsdagskvällen – Castellums vd Rutger Arnhult har informerat styrelsen i bolaget att han beslutat sig för att lämna rollen som vd. Styrelsen inleder nu en process för att tillsätta en ersättare står det i ett pressmeddelande.
Publicerad den 14 December 2022

– Jag ser Castellum som väl rustat för att kapitalisera på sin starka position på den nordiska kommersiella fastighetsmarknaden, och jag har en stark tilltro till bolagets fortsatta resa. Jag har gjort bedömningen att bolagets fortsatta resa bättre drivs av någon annan, varför jag beslutat mig för att lämna rollen som vd. Detta möjliggör för mig att fullt ut fokusera på mina privata investeringar, inklusive Castellum. För att skapa förutsättningar för bästa möjliga överlämning kommer jag att kvarstå i min roll så länge styrelsen önskar, säger Rutger Arnhult i en kommentar.

– Som vd för Castellum har Rutger varit central i att driva integrationsarbetet med Kungsleden, signifikanta framsteg inom hållbarhet och därmed stärkt bolagets konkurrenskraft. Castellum har idag en stabil och lönsam plattform för bolagets fortsatta resa. Styrelsen tackar Rutger för hans insatser och lyckönskar honom i sina framtida åtaganden, säger Per Berggren, styrelseordförande för Castellum.

Rutger Arnhult kommer att kvarstå i sin roll så länge styrelsen finner lämpligt. Rutger Arnhult har även informerat valberedningen om att han inte kommer att ställa upp för omval till styrelsen.

Rutger Arnhult har den senaste tiden fortsatt att sälja aktier i Castellum även efter den stora avyttringen till Akelius tidigare i höst, då han lämnade positionen som största ägare. Den senaste försäljningen tog honom under fem procent i ägande av kapitalet och han är nu endast tredje största ägare med 4,59 procent av kapitalet enligt den senaste datan från Börsdata som Fastighetssverige tagit del av.

I en intervju med Fastighetssverige från oktober sade Rutger Arnhult att han vid den tidpunkten inte hade för avsikt att sälja fler aktier i Castellum.
– Nej, det finns inga sådana tankar. Själv önskar jag att på sikt åter nå ett ägande på tio procent, men det är något att sträva efter i framtiden och absolut inget som kan förväntas i närtid. Nu har jag valt att ta ett kliv tillbaka och konsolidera min egna balansräkning, sade Rutger Arnhult till Fastighetssverige den 20 oktober.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige