Image

Ruric ser över obligationsfinansieringen

Bolag Rurics nya styrelse har ägnat de senaste veckorna åt att studera och analysera bolagets situation. Man har kommit fram till några riktlinjer för det framtida arbetet med Ruric. Bland annat ska man se över den nuvarande obligationsfinansieringen, som man tycker \"begränsar Rurics handlingsfrihet\".
Publicerad den 28 November 2011

Styrelsen har kommit fram till följande:

# Rurics övergripande strategi ligger fast. Baserat på nu tillgänglig information ser styrelsen ingen anledning att göra några större förändringar i den strategiska inriktningen för bolaget.

# En omfattande genomgång av bolaget har påbörjats och pågår ännu. Ruric har gått igenom svåra tider, och styrelsen vill kunna komma fram till en full förståelse för bolagets läge och potentiella möjligheter framöver samtidigt som vi påbörjar arbetet med att utveckla bolaget och dess projekt.

# Bolagets finansiella situation är en speciell fråga där den nuvarande obligationsfinansieringen begränsar Rurics handlingsfrihet. Styrelsen är fast besluten att finna en acceptabel lösning till denna utmaning.

# Äganderätten till Apraksin Dvor utmanas fortfarande, och denna fråga måste tas itu med på ett resolut sätt. Äganderätten till samtliga Rurics tillgångar förstärks kontinuerligt. Styrelsen kommer att använda alla tillgängliga medel för att lösa utestående frågor.

För det tredje kvartalet redovisade Ruric ett resultat efter skatt på 8,7 miljoner kronor (-21,2).

För niomånadersperioden uppgick resultatet till -1,3 miljoner kronor (55,1). I jämförelseperioden ingick en ackordsvinst om 117,4 miljoner kronor.

Det bokförda värdet på fastigheterna uppgick till 701,1 miljoner kronor (669,1).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige