Image
Anette Frumerie.
Anette Frumerie. Bild: Rikshem

Rikshem: Stabila intäkter och starka marknadssegment

Bolag Förvaltningsresultatet i det första kvartalet uppgick till 275 miljoner kronor (282) där minskningen framförallt beror på fastighetsförsäljningar under 2020. Hyresintäkterna minskade marginellt med 0,1 procent under perioden. För jämförbara fastigheter ökade hyresintäkterna med 0,9 procent.
Publicerad den 10 Maj 2021

– Vi har en god totalavkastning och verkar inom starka segment som haft en fortsatt bra utveckling under det senaste året när andra fastighetssegment haft det betydligt tuffare. Intäkterna är stabila men kostnaderna högre till följd av en kallare och mer snörik vinter än förra året. Förvaltningsresultatet minskar som en följd av framför allt avyttringen av en större portfölj i Östersund under 2020. Rikshem har nu, inklusive våra joint ventures, ett fastighetsvärde över 55 miljarder kronor och vi fortsätter utveckla bolaget genom framförallt investeringar i befintligt bestånd, säger Anette Frumerie, vd på Rikshem.

Kvartalet i siffror:
Hyresintäkterna minskade till 760 mkr (761)
För jämförbara fastigheter ökade hyresintäkterna med 7 mkr eller 0,9 procent
Driftsöverskottet uppgick till 400 mkr (413)
Förvaltningsresultat om 275 mkr (282)
Periodens resultat före skatt uppgick till 433 mkr (388)
Fastighetsbeståndets värde, exkl joint ventures, ökade till 52 167 mkr (51 750)
Fastighetsbeståndets värde, inkl joint ventures, ökade till 55 007 mkr (54 485)
Värdeförändring fastigheter om 95 mkr (129)
Totalavkastning, avseende rullande 12 månader exkl joint ventures, uppgick till 7,1 procent (7,2)

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill internationella aktören växa på Göteborgs heta logistikmarknad

Bolag Verdion fortsätter växa i Sverige – senast genom en tung investering i Bäckebol i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Johan Nihlmark, Head of Business Development Nordics på Verdion, om synen på Göteborg som logistikmarknad och tillväxtambitionerna i staden, nya satsningar på spekulationsutveckling och om hur man ser på 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige