Image
Revelop går in i proptechbolaget Myrspoven.
Revelop går in i proptechbolaget Myrspoven. Bild: Revelop

Revelop går in i proptechbolag

Bolag Revelop går in som delägare i det svenska proptechbolaget Myrspoven som en del av sin ESG-strategi. Revelop samarbetar sedan tidigare med Myrspoven kring energioptimering av fastighetsbeståndet med hjälp av AI, vilket har lett till en väsentlig reducering av förbrukningen och en betydande minskning av fastigheternas miljöpåverkan.
Publicerad den 4 Maj 2022

Myrspoven är ett svenskt proptechbolag som utvecklar AI-drivna mjukvarulösningar för fastighetsautomation. Revelop arbetar efter ett utpräglat hållbarhetskoncept för att ta bolagets fastigheter på en hållbarhetsresa från brunt till grönt, där minimering av fastigheternas miljöpåverkan genom minskad energiförbrukning är en viktig del.
– Vi går in som delägare i Myrspoven för att vi tillsammans ska kunna trappa upp utvecklingen av smarta automationslösningar och arbetet med minskade koldioxidutsläpp från vår bransch. Myrspoven har kommit långt på den här resan och vi vill både stötta dem i utvecklingsarbetet framåt och samtidigt dra nytta av det i våra fastigheter, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

De båda bolagen har sedan tidigare ett samarbete kring ett system som med hjälp av AI lär sig att optimera driften för väsenligt minskad energianvändning, bättre inomhusklimat för hyresgästerna och lägre kostnader. AI-tekniken är snabb att reagera på förändringar och på att hålla en jämn nivå av energianvändning och ventilationsflöden.

Revelop ser stor potential med tekniken som redan har gett energibesparingar på upp till 45 procent i de fastigheter som fått tekniken installerad och nu planeras att installeras i hela beståndet. En sådan fullskalig implementering av tekniken beräknas leda till en årlig minskning av koldioxidutsläppen med 600 000 ton.
– Att Revelop går in som delägare är extremt positivt för oss. Revelop ligger längst fram vad gäller hållbar fastighetsförvaltning, vilket inte minst vårt samarbete som signifikant reducerat koldioxidutsläppen visar. Vi har mycket att tillföra varandra i den fortsatta utvecklingen, säger Anders Kallebo, CEO och grundare av Myrspoven.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige