Image
Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs. Bild: Wihlborgs

Rekordhög nettouthyrning för Wihlborgs

Bolag Wihlborgs nettouthyrning under Q4 uppgick till 67 miljoner kronor, helåret 115 miljoner.
Publicerad den 15 Februari 2022

Helårssiffrorna:
• Hyresintäkterna uppgick till 3 060 Mkr (3 074)
• Driftsöverskottet uppgick till 2 195 Mkr (2 222).
• Förvaltningsresultatet uppgick till 1 815 Mkr (1 830).
• Periodens resultat uppgick till 3 348 Mkr (2 222), motsvarande ett resultat per aktie om 21,78 kr (14,46).
• Det långsiktiga substansvärdet, EPRA NRV, uppgick till 172,65 kronor per aktie (152,44).

– Vi har under året märkt av en tydlig ökad aktivitet hos våra kunder. Nettouthyrningen för helåret, 115 Mkr, är den högsta siffran vi någonsin haft på årsbasis. För kvartalet är nettouthyrningen 67 Mkr, vilket också är rekord. Resultatet i form av kassaflöde och värdeökningar ger oss även en rekordstark balansräkning, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– Med god efterfrågan och stark balansräkning kan vi fortsätta att utveckla vår projektportfölj som idag motsvarar investeringar om 2,8 Mdr. Dessutom utvärderar vi kontinuerligt förvärvsmöjligheter, viket i det fjärde kvartalet resulterat i förvärv av två fastigheter i Köpenhamn och en i Helsingborg.

– Vår expansion ska ske på ett både lönsamt och hållbart sätt. I år har vi certifierat 13 fastigheter enligt Miljöbyggnad iDrift, och våra solcellanläggningar har nu en kapacitet motsvarande 2,3 MW. Vi fortsätter även det systematiska arbetet med att byta ut klimatbelastande köldmedia mot mer miljövänlig sådan. Genom dessa åtgärder har vi minskat risken för läckage av växthusgaser motsvarande cirka 1200 ton CO2e de senaste två åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige