Image

Priserna på BRF ökar

BOSTÄDER Priserna på bostadsrätter och hus kommer att öka under hösten, enligt senaste Mäklarforum där 134 mäklare gett sin syn på marknaden. Hela 72 procent tror på ökade priser, vilket är en radikal skillnad från förra hösten. Då var 47 procent av mäklarna övertygade om att priserna skulle sjunka. Undersökningen visar också att mäklarna i Stockholm har 18 spekulanter i snitt per visning, medan Göteborg har 15.
Publicerad den 28 September 2009

SkandiaMäklarna genomför undersökningen Mäklarforum regelbundet bland samtliga mäklare på de 70 kontoren runt om i landet. Mäklarforum ger en indikation om var marknaden är på väg och hur de ser på prisutvecklingen.

Det går att utläsa vissa regionala skillnader i de prisprognoser som mäklarna levererar. 27,5 procent av Stockholmsmäklarna tror att priserna på hus och radhus kommer att öka med mellan fem och tio procent. När samtliga mäklare tillfrågats tror 23,5 procent på en liknande ökning.

- Det finns en genomgående optimism i hela landet. Det tydligaste tecknet är att fler kommer på visningarna. Speciellt i storstadsregionerna, säger Andreas Mühlich, marknadschef på SkandiaMäklarna.

I Göteborgsregionen tror 80 procent av mäklarna på en prisuppgång för hus och radhus under hösten.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige