Image

Pressat värde sänker Dagon

RAPPORTER Dagon presenterar en hyfsat stabil niomånadersrapport. Däremot av värdet på deras fastigheter sjunkt kraftigt. Man har presenterar också ett kraftigt försämrat resultat efter skatt.
Publicerad den 21 November 2008

Fastighetsintäkterna uppgick till 337,5 miljoner kronor (273,9).
Driftöverskottet ökade till 213,4 miljoner kronor (166,3).
Periodens rörelseresultat exklusive värdeförändringar uppgick till 175,3
miljoner kronor (133,4).
Orealiserade värdeförändringar avseende fastigheter uppgick till -114,9 miljoner kronor (102,8), motsvarande -2,3 procent av fastighetsvärdet.
Eget kapital per aktie uppgick till 70,98 kronor (72,90).
Periodens resultat efter skatt uppgick till 8,8 miljoner kronor (148,0), vilket motsvarar 0,44 kronor per aktie (9,05).

- I rådande marknadsläge är det av största vikt att ha kontroll över kassaflöde och räntor. Det känner vi att vi har inom Dagon, och det gläder mig att kunna konstatera att vårt driftnetto nådde all time high under tredje kvartalet. Det visar att det går att tjäna pengar även i en turbulent marknad om man arbetar på rätt sätt och nära sina kunder. Samtidigt är Dagon naturligtvis inte oberört av den pågående finanskrisen. Värderingen av våra fastigheter har gått ned även detta kvartal, med 62,9 miljoner kronor. Vi har dock kunnat motverka nedgången genom bra uthyrningar samtidigt som vi arbetar mycket med att utveckla vårt bestånd för att höja värdet. Även efter kvartalets utgång har vi tecknat flera nya avtal som stärker värderingen av vårt bestånd och förbättrar kassaflödet, säger Roger Stjernborg Eriksson, vd Dagon..

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige