Image

PP Pension säljer för 167 miljoner i Nacka

TRANSAKTIONER PP Pension har avyttrat fastigheterna Sicklaön 264:3 och Sicklaön 267:1 i Nacka till bostadsrättsföreningar. Fastigheterna som är belägna på Atlasvägen 39 och 41 har en area om totalt 7 792 kvadratmeter, vilket uteslutande avser bostadsarea. Köpeskillingen uppgår till cirka 167 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2010

Byggnaderna ligger i anslutning till det expansiva området intill Sickla köpcentrum och är uppförda 1958 respektive 1956. Försäljningspriset uppgår till cirka 21 500 kronor per kvadratmeter, vilket är elva procent över värderingen per 31 december 2009. Catella har varit PP Pensions rådgivare i affären.

- Försäljningarna har gett en mycket god avkastning till våra medlemmar och det skapar utrymme för oss att förvärva nya fastigheter. Av diversifieringsskäl strävar vi efter att gradvis komplettera våra befintliga bostadstillgångar med väl valda kommersiella fastigheter, säger Anette von Mentzer, fastighetschef i PP Pension.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige