Image

PP Pension säljer till BRF i Solna

Transaktioner PP Pension fullföljer sin strategi att vikta om portföljen till att bli jämnare mellan kommersiellt och bostäder. Därmed säljer man fastigheten Safiren 1 i Solna till en BRF.
Publicerad den 21 Juni 2012
Annons
Image
Safiren 1. Bild: PP Pension. Bild: PP Pension
Safiren 1. Bild: PP Pension.

Fastigheten Safiren 1, Skytteholmsvägen 20 i Solna, innehåller 28 lägenheter om totalt 2 500 kvadratmeter. PP Pension har beslutat att inte kommunicera köpeskillingen men berättar att man kommer att sälja mer under hösten.
- Vi har enligt vår fastlagda strategi fyra liknande affärer till på gång och det kan bli aktuellt under hösten, säger PP Pensions ekonomichef Helene Nilsson till Fastighetssverige.

Hösten 2010 tog PP Pensions styrelse ett inriktningsbeslut att gradvis skapa en jämnare fördelning mellan kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter. Som ett led i den fastlagda strategin har PP Pension utrett förutsättningarna för ombildning av hyresrätt till bostadsrätt i fem bostadsfastigheter i Stockholmsområdet. Safiren 1 är alltså den första av dessa fem försäljningar.

Totalt äger PP Pension 36 fastigheter efter försäljningen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige