Image

PP Pension köper kommersiell fastighet

AFFäRER PP Pension Försäkringsförening har förvärvat fastigheten S:t Clemens 8 i Lund från Gerda Förvaltnings AB.
- Förvärvet är ett led i vår strävan att komplettera bostadstillgångarna med noga utvalda kommersiella fastigheter, säger Anette von Mentzer, fastighetschef på PP Pension.
Publicerad den 25 Februari 2010

Fastigheten är belägen strategiskt i centrala Lund och består av kommersiella lokaler, bostadslägenheter och garage.

Den uthyrningsbara arean om cirka 4 000 kvadratmeter. Fastigheten är i dag fullt uthyrd, och upplåten till Nordea, Lindex och Lunds kommun, samt innefattar därutöver 20 bostadslägenheter och garage.

- I och med förvärvet har vi nu skaffat oss en ännu starkare position i en demografiskt och infrastrukturmässigt stark region som vi tror på i framtiden, säger Anette von Mentzer.

PP Pensions fastighetstillgångar uppgår till cirka 2,6 miljarder kronor, vilket motsvarar cirka 30 procent av de totala tillgångarna på 8,8 miljarder kronor. PP Pension arbetar sedan många år tillbaka aktivt med en robust och väldiversifierad portfölj, där fastighetsinvesteringarna är en viktig komponent.

PP Pension är mediebranschens egen försäkringsförening där Medieföretagen, Svenska Journalistförbundet och Unionen är huvudmän. I dagsläget pensionssparar mer än 30 500 medieanställda fördelade på 360 företag i PP Pension.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige