Image

Positivt resultat för Förvaltaren i Sundbyberg

RAPPORTER Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg redovisa ett positivt resultat för koncernen efter finansiella poster på 36,7 miljoner kronor för 2008. I resultatet ingår nedskrivningar inom dotterbolaget Förvaltaren Lokalfastigheter i Sundbyberg AB.
Publicerad den 19 Mars 2009

– Under 2008 har vi konsoliderat verksamheten i såväl moder- som dotterbolag. Koncernen står nu väl rustad inför de behov som finns i våra fastigheter, säger Anette Sand, vd i Förvaltaren.

Bolaget redovisar ett resultat efter finansiella poster på 69,0 mkr och har fortsatt en hög soliditet.

- Däremot dras tyvärr Lokalfastigheter med vakanser och vikande fastighetsvärden. Genom ett ägartillskott skapar vi nu ett uthålligt affärsutrymme. Under 2009 siktar vi på att genomföra ett par strategiska transaktioner. Därmed minskar vakanserna och vi får en bättre balans i Lokalfastigheter, säger Anette Sand.

Resultatet för Lokalfastigheter visar på ett negativt resultat före skatt på -35,2 miljoner kronor och nedskrivningar på 190,9 miljoner kronor. Detta gör att resultatet före skatt blir -226,1 miljoner kronor. Dessutom har styrelsen beslutat om ett ägartillskott på 86,7 miljoner kronor. Totalt blir ägartillskottet 312,8 miljoner kronor.

- Det löser vi genom att skriva ner reversen mellan moder- och dotterbolag. Man kan se det som en återbetalning av de pengar som Lokalfastigheter tillfört moderbolaget genom åren, säger Anette Sand.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige