Image

Platzer vill bredda ägandet – siktar på börsen

Bolag Platzer kommer nästa år att gå ut och söka efter nytt kapital. Målet är att bolaget ska fördubblas i storlek jämfört med i dag, och noteras på börsen någon gång mellan 2013 och 2015.
Publicerad den 16 September 2011
P-G Persson. Bild: Nicklas Tollesson Bild: Nicklas Tollesson.
P-G Persson. Bild: Nicklas Tollesson

Platzer har sedan starten siktat på en framtida börsnotering.

- Nu har vi satt ner foten, och sagt att vi siktar på 2013-2015, beroende på marknadsläget, säger vd P-G Persson till Fastighetssverige.

Före börsnoteringen ska Platzer växa.

- Vi behöver ungefär fördubblas från dagens fastighetsvärde om 4,5 miljarder kronor.

Som en anpassning till börsplanerna kommer Platzer att börja IFRS-redovisa vid årsskiftet.

Nästa år siktar bolaget på att bredda ägandet.

- De nuvarande ägarna har sagt att de är nöjda med det kapital de har investerat. Nu förbereder vi för en ägarspridning. Vi siktar på att ta in 1-1,5 miljarder kronor.

Detta kommer förmodligen att ske genom både en ny- och en apportemission.

Platzers målområde är ”Göteborgsområdet”, i dag finns man i Göteborg och Mölndal.

- Vi har valt ett något luddigt begrepp för att kunna vara flexibla. ”Göteborgsområdet” kan betyda exempelvis Kungsbacka, Trollhättan och Borås. Vi tittar just nu på Borås, säger P-G Persson, som tillägger att alla planer är beroende av marknadsläget.

- Tajmingen är viktig. Om det inte är rätt läge att börsnotera när vi nått nio miljarder så gör vi inte det även om vi nått 2015. Om det är rätt läge att notera innan vi har nått nio miljarder så gör vi det.

Platzer ägs i dag av Ernströmgruppen (50 procent), Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän (25 procent) och Brinova (25 procent).


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brinova på Branschguiden

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige.
Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning.
Ett starkt kassaflöde medger möjliggör en fortsatt utveckling av verksamheten.
Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och handlas på Small Cap-l...

Läs mer om Brinova på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige