Image

Permanent husutställning byggs i Arlandastad

STADSUTVECKLING Arlandastad Holding – en del av Stockholm Airport City – startar nu byggandet av ett villaexpo ett par minuters bilfärd från själva flygplatsen.
Publicerad den 7 Maj 2009

- Vi har redan tecknat kontrakt med ett 15-tal tillverkare, som förstår att en sådan här anläggning är det moderna sättet att demonstrera, marknadsföra och sälja hus på. Särskilt roligt är det att vi kan komma igång mitt i lågkonjunktur och finanskris, säger Mats Jämterud, vd för Arlandastad Holding.

Totalt kommer cirka 50 visningshus att uppföras i området, som är stort som två fotbollsplaner (cirka 20 000 kvadratmeter). Inom Villaexpo-området byggs en huvudbyggnad, med konferenslokaler, showroom, kontor, café och lekland för barn. Huvudbyggnaden ska enligt plan vara färdigställd till öppningen som beräknas till september 2009.

- Inom Villaexpo ska människor inte enbart kunna titta på hus. Här ska också finnas husrelaterade produkter, som exempelvis ytskikt, larm, intelligenta hemlösningar, etcetera. Vi ska skapa en plats som inspirerar människor, säger Mats Jämterud.

Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna kommun, Anders Johansson:
- Det är glädjande att det sker investeringar och att jobb skapas i den lågkonjunktur vi är inne i. Kommunen och Sverige behöver livskraftiga företag som vågar satsa för framtiden. Landets största villaexpo inom Arlanda-området är ett exempel på det, säger Anders Johansson.

Inom en timmes bilfärd från Arlanda bor 2,6 miljoner människor. Stockholm Arlanda Airport hade cirka 18 miljoner resenärer under 2008.
- Potentialen är stor. Dessutom kommer säkert många från övriga delar av Sverige att vilja besöka Villaexpo som är en viktig del i vår fokuserade och långsiktiga satsning på en destination för sällanköpsvaror, säger Mats Jämterud.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige