Image
Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.
Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden. Bild: Heimstaden.

Pensionsmyndigheten investerar en miljard i Heimstaden

Bolag Pensionsmyndigheten investerar en miljard kronor i Heimstaden Bostad AB, och blir partner med industriella ägaren Heimstaden AB och de befintliga institutionella investerarna Alecta, Folksamgruppen, Sandvik Pensionsstiftelse och Ericsson Pensionsstiftelse.
Publicerad den 19 Mars 2021

– Pensionsmyndigheten är en stark institutionell investerare som delar Heimstaden Bostads långsiktiga perspektiv och engagemang för samhälls- och miljöförbättringar. Vi är väldigt glada att välkomna dem som partner, det stärker vår förmåga att vidareutveckla den befintliga portföljen och genomföra vår ambitiösa strategi för hållbar tillväxt", säger Magnus Nordholm, Vice vd på Heimstaden.

Pensionsmyndigheten förvaltar den traditionella försäkringen som är en del av premiepensionssystemet. Tillgångarna i försäkringen uppgår till cirka 53 miljarder kronor, fördelade på 63 procent svenska räntebärande tillgångar och 37 procent globala aktier.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige