Image

Peab drar tillbaka erbjudande

BOLAG Finansoron stoppar nu Peabs planerade emission av konvertibler till nyanställda.
Publicerad den 13 Oktober 2008

Peabs årsstämma godkände den 15 maj 2008 styrelsens förslag att den 1 december 2008 emittera och överlåta maximalt två miljoner konvertibler (Peab konvertibler 2008/2012) till nyanställda i Peab.

Enligt årsstämmobeslutet skulle konverteringskurs och ränta baseras på marknadsförhållanden under hösten 2008, och erbjudandet skulle ha lämnats till personalen under november 2008.

Mot bakgrund av den rådande finansoron, de förändrade marknadsförutsättningarna från årsstämmobeslutet och det rimliga antagandet att erbjudandet till nyanställda inte längre står i aktieägarnas intresse, har styrelsen beslutat att avbryta programmet att emittera och till nyanställda överlåta Peab konvertibler 2008/2012.

Peabs styrelse avser att på kommande årsstämma åter ta upp frågan om att emittera konvertibler till nyanställda.

Också Peab Industri drar tillbaka ett liknande erbjudande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige