Image
Karlshamn.
Karlshamn. Bild: Peab

Peab bygger kontor i Karlshamn

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga kontor på Östra Piren i Karlshamn. Beställare är Karlshamnsfastigheter och kontraktssumman uppgår till 239 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 30 Augusti 2022

Byggnaden kommer att innehålla kontor, restaurang med storkök, biograf och en mindre konserthall.

Den totala ytan uppgår till cirka 10 000 kvadratmeter och kommer att fördelas på sex våningsplan.

– Vi är stolta över förtroendet att få ta oss an detta byggprojekt. Den nya byggnaden med kontor, restaurang och konserthall blir ett viktigt bidrag till Karlshamns utveckling, säger Olle Olsson, regionchef på Peab.

– Vi på Karlshamnsfastigheter ser fram emot att färdigställa detta komplexa projekt tillsammans med Peab. Karlshamnsfastigheter är ett litet bolag med få anställda och att då få arbeta i strategisk partnering med Peab och kunna dra nytta av deras breda kompetens och erfarenhet är mycket positivt för projektet och dess genomförande, säger Magnus Persson, vd på Karlshamnsfastigheter.

Uppdraget är en totalentreprenad i strategisk partnering. Entreprenaden är påbörjad och inflyttning beräknas till december 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige