Image

Peab betalar 100 miljoner i vite för försening

Bolag Peab tvingas betala 100 miljoner kronor i vite på grund av förseningen av Stockholmsarenan. Arenan skulle ha varit klar till jul i år, men har försenats och ska nu vara klar 1 juli 2013.
Publicerad den 1 Juni 2012

- Det stämmer, vi hade en klausul i avtalet med Peab om att vite skulle utgå vid försening och de har accepterat ett vite om 100 miljoner kronor, säger SGA Fastigheters utvecklingschef Stefan Prucha till Fastighetssverige.

Vad händer om arenan blir försenad ytterligare, blir det ett ännu större vite då?
- Det här är maxbeloppet. Allt talar för att de hinner bli klara till juli.

Kostnaden för hela arenan har beräknats till 2,7 miljarder kronor. Förutom hyresintäkter finansieras bygget av försäljningar av byggrätter för bostäder och kontor i närheten av arenan och vid Söderstadion som rivs när den nya arenan står klar.
Arenan ska hyras av evenemangsbolaget Stockholm Globe Arenas (som ägs av AEG).

Fastighetsägaren SGA Fastigheter ägs av Stockholms stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige