Image
Passagerantalet ökade med 14 procent i juli på svenska flygplatser.
Passagerantalet ökade med 14 procent i juli på svenska flygplatser. Bild: Orlando Boström

Passagerantalet ökade med 14 procent i juli på svenska flygplatser

Bolag Under juli ökade antalet passagerare med cirka 14 procent till drygt 3,2 miljoner på statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser.
Publicerad den 3 Augusti 2023

Juli är även den enskilt starkaste resemånaden sedan oktober 2019. Utvecklingen drivs av en ökad efterfrågan på Europa-resor från Arlanda.
– En stark efterfrågan på framför allt utrikesresor till Europa och flygbolagens satsningar på våra flygplatser bidrar till att vi sammantaget i juli välkomnar fler resenärer och att resandet närmar sig nivåerna före pandemin. Månaden är säsongsmässigt en av våra starkaste och viktig för såväl våra flygbolagskunder som för Swedavia, men även för våra resenärer som besöker släkt och vänner eller reser på en sommarsemester både inom och utom landet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd, i en kommentar.

Totalt ligger nu resandet på 85 procent av nivån från före pandemin. Utrikes växte med 16 procent medan inrikes växte med 8 procent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige