Image

Pangea: Fortsatt rekordhög transaktionstakt

Sverige Antalet transaktioner har ökat under inledningen av 2017 jämfört med samma period 2016 och transaktionsvolymen är i nivå med den under det nordiska rekordåret 2016, visar en rapport från Pangea Property Partners.
Publicerad den 17 Mars 2017

2017 har fortsatt i samma starka transaktionstakt som under det nordiska rekordåret 2016. Den senaste månadsrapporten från Pangea Property Partners visar höga transaktionsvolymer på den nordiska marknaden, framför allt i Norge – men även i Sverige där det varit många transaktioner under februari.

De nordiska transaktionerna har under 2017 uppgått till 7,4 miljarder euro, jämfört med 8,1 miljarder euro under motsvarande period i fjol. I Sverige har transaktionsvolymen varit 28,5 miljarder kronor – motsvarande siffra i fjol var 30 miljarder kronor. Antalet svenska transaktioner har dock ökat, från 65 under 2016 till 70 under 2017. Även i Norden har antalet transaktioner ökat från 158 till 174.

Andelen utländska investerare som sökt sig till den nordiska marknaden är högre än under inledningen av 2016, både i Norge och Sverige. I Sverige har andelen stigit från att utgöra 27 procent till 40 procent under 2017.

Enligt Pangeas rapport beror ökning av utländska investerare som söker sig till Norden och Sverige på att de letar efter marknader med en sund makroekonomi och politisk stabilitet. Politisk oro på andra marknader gör Norden till en attraktiv investeringsmarknad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Pangea Property Partners på Branschguiden

Pangea Property Partners är en oberoende corporate finance- och transaktionskonsult med fokus på den nordiska fastighetsmarknaden. Vi har stor vana av att driva igenom komplexa affärer, såväl större bolagsbildningar som försäljningar av fastighetsportföljer på låglikvida marknader. Det gör att vi kan hantverket och vet hur varje affär ska hanteras för att ge maximalt resultat för våra uppdragsgivare.

Pangea Property Partners har stor erfarenhet av affärer där nordiska fastigheter möter internationellt kapital. Vi har ett brett internationellt nätverk och över 40 procent...

Läs mer om Pangea Property Partners på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige