Image

Pangea: Fortsatt rekordhög transaktionstakt

Sverige Antalet transaktioner har ökat under inledningen av 2017 jämfört med samma period 2016 och transaktionsvolymen är i nivå med den under det nordiska rekordåret 2016, visar en rapport från Pangea Property Partners.
Publicerad den 17 Mars 2017

2017 har fortsatt i samma starka transaktionstakt som under det nordiska rekordåret 2016. Den senaste månadsrapporten från Pangea Property Partners visar höga transaktionsvolymer på den nordiska marknaden, framför allt i Norge – men även i Sverige där det varit många transaktioner under februari.

De nordiska transaktionerna har under 2017 uppgått till 7,4 miljarder euro, jämfört med 8,1 miljarder euro under motsvarande period i fjol. I Sverige har transaktionsvolymen varit 28,5 miljarder kronor – motsvarande siffra i fjol var 30 miljarder kronor. Antalet svenska transaktioner har dock ökat, från 65 under 2016 till 70 under 2017. Även i Norden har antalet transaktioner ökat från 158 till 174.

Andelen utländska investerare som sökt sig till den nordiska marknaden är högre än under inledningen av 2016, både i Norge och Sverige. I Sverige har andelen stigit från att utgöra 27 procent till 40 procent under 2017.

Enligt Pangeas rapport beror ökning av utländska investerare som söker sig till Norden och Sverige på att de letar efter marknader med en sund makroekonomi och politisk stabilitet. Politisk oro på andra marknader gör Norden till en attraktiv investeringsmarknad.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige