Image

Ökad vinst för Diös

RAPPORTER Diös rapporterar ökade intäkter och ett ökat driftöverskott för årets nio första månader.
Publicerad den 15 Oktober 2009

Intäkterna ökade till 359,5 miljoner kronor (355,6).

Driftöverskottet ökade till 213,6 miljoner kronor (204,9).

Förvaltningsresultatet ökade till 111,7 miljoner kronor (86,4).

Värdeförändringar i fastigheter minskade till -30,3 miljoner kronor (-141,8).

- Vårt resultat ser fortsatt riktigt bra ut, intäkterna ökar och fastighetskostnaderna minskar vilket är en kvittens på målmedvetet arbete med att öka driftnettot i företaget, säger Diös vd Christer Sundin.

- Vi har en stark ställning på flera av våra orter och efterfrågan på lokaler är fortsatt positiv. Sommarens turistflöde har genererat bra omsättning för många av våra hyresgäster och hösten ser ljus ut med den stora inflyttning vi har på våra universitets- och högskoleorter.

- För att sammanfatta det hela, så har vi ingen anledning att tro något annat än att 2009 kommer att avslutas på ett mycket positivt vis, säger Christer Sundin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige