Image

Nytt svenskt bolag investerar i Estland

AFFÄRER Ett nybildat svensk bolag investerar tillsammans i Estland. Det är Gabrielsson Invest AB (GIAB) och CA Fastigheter AB som förvärvat ett markområde på 65 hektar innehållande fastigheter om cirka 383 000 kvadratmeter.
Publicerad den 27 November 2007

Ambitionen med området är att tillsammans med berörda myndigheter utveckla en ny och modern stadsdel som inkorporeras i staden Narva. Den nya stadsdelen är tänkt att innehålla såväl bostäder, kontor och handel som industri.
Krenholmi Valduse kommer fortsatt att vara hyresgäst på delar av området efter att de genomfört en optimering av sitt lokalbehov anpassat till nuvarande verksamhet.
- Vi ser på sikt en stor potential i Narva och i den mark vi nu förvärvat. Narvas geografiska läge som en port mellan Ryssland och övriga Europa bedömer vi som ett mycket strategiskt läge. Dessutom är området vackert med historiskt starka anknytningar till Sverige, säger Johan Damne, vd för CA Fastigheter.
Vd för det nya gemensamma bolaget Narva Gate blir Jaanus Mikk. Jaanus värdesätter den rika historia som finns i Narva.
- Staden var i svensk ägo från slutet av 1500-talet fram till början av 1700-talet. Med en stark svensk anknytning till orten känns det kul att få föra traditionen vidare, säger han och fortsätter:
- Med Narva Gate vill vi skapa ett nytt och modernt Narva, för tillfället projekterar vi bland annat för ett nytt Narva City. Idag bedriver textilfabriken Krenholm sin verksamhet i flera av byggnaderna, men lokalerna kommer även att hyras ut till andra industriföretag.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige